Ceasuri Copii

Sfaturi de gestionare a timpului pentru copii

ceasuri colorate copii

Cu totii stim cat de important este managementul timpului de la o varsta frageda, dar ce metode practice te pot ajuta sa investi copilul despre cat de important este sa fie organizat si punctual cu obiectivele pe care si le seteaza?

Iata cateva idei si sugestii.

Ofera-i cadou un ceas de mana pentru copii, de la o varsta mica

Imediat ce incepe sa fie curios cu privire la timp, este timpul sa-i oferi un ceas de mana. Nu conteaza ca inca nu stie sa descifreze tainele timpului, pentru ca va invata foarte curand. Trebuie doar sa-l ajuti si sa-l sustii, cate putin. De exemplu, prima data poti sa-i spui cand trebuie sa doarma (cand limba mica a ceasului este la 8 sau cand pe ecranul digital se afiseaza 20:00).

Seteaza o rutina de culcare

Este important sa stabilesti o rutina de somn consistenta pentru copii. Copii cu varsta intre 5 si 12 ani au nevoie de circa 10 – 11 ore de somn pe zi. Seteaza o ora rezonabila si fii atent ca ea sa fie respectata.

Transforma rutina copilului intr-o lista de verificare (cu bife)

Acesta estel cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru a reduce stresul familiei in timpul saptamanii. In timpul anului scolar, cei mai multi copii tin cont de lista si de rutina zilnica – fac dus, se imbraca, isi fac temele la o anumita ora etc. Fiti atent la ce fac, pentru a-si finaliza sarcinile. Daca spune „dar, nu stiam” sau „ce ar trebui sa fac acum?”, trimite-l la grafic. Fara alte scuze.

ceas copii urs
Close

Bear

39 lei
ceas albastru copii
Close
ceas silicon copii
Close

Blue Fruits

69 lei
ceas capitan america
Close

Ajuta-ti copilul sa-si creeze propriul calendar

Lucreaza cu al tau copil pentru a-i crea un calendar virtual sau fizic care il va ajuta sa vizualizeze mai usor cum vor arata zilele sale. Cu cat copilul invata mai devreme sa foloseasca un calendar, cu atat va deveni mai independent si cu atat va trebui sa lucrezi mai putin cu el (ceea ce e un lucru bun).

Pune timpul in slujba sa

Copii de scoala primara stiu cel mai probabil sa cunoasca ceasul, dar este posibil sa nu inteleaga de ce este important. Ajuta-i sa dezvolte o mai buna constientizare a timpului, cumparandu-le un ceas de copii si invatandu-i cum sa evalueze timpul necesar pentru a finaliza sarcinile de rutina.

Invata-l pe copil sa-si planifice timpul

Este nevoie de timp pentru ca cel mic sa se pregateasca sa iasa din casa pentru a merge la gradinita, la scoala sau in parc. Copilul are nevoie sa se imbrace, sa se aranjeze. La ce ora ar trebui sa iasa din casa pentru a ajunge la timp acolo unde trebuie? Afiseaza la vedere o lista despre ce trebuie sa faca si la ce ora, astfel incat toata lumea sa fie responsabila pentru a iesi pe usa la timp.

Deprinderea de a gestiona timpul se invata de la o varsta frageda. Incepe cu un ceas de mana pentru copii.

ceas albastru copii
Close
ceas silicon copii
Close

Blue Fruits

69 lei
ceasuri copii
Close
ceas pisica copii
Close

Ceas cat

69 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *