Ceasuri Copii

Cum sa inveti un copil sa citeasca ceasul

ceasuri baieti

Sa inveti un copil sa citeasca ceasul poate fi un lucru destul de complicat. De aceea, am adunat aici cateva sfaturi si trucuri care pot da rezultate foarte bune.

Introducerea conceptului de „timp”

Timpul este un concept extrem de complex, iar ca sa capete sens pentru copii, trebuie sa-l aduceti in discutie cat mai des. Dupa cum stiti, copiii invata cel mai bine prin joaca, asa ca, ori de cate ori aveti ocazia, incorporati elemente despre timp in activitatile cotidiene la care copilul participa. Folositi tehnici distractive pentru ca lucrurile sa fie interesante.

Iata cateva idei.

Inainte de a sari la detaliile despre cadranul unui ceas, incepeti sa prezentati conceptul general al timpului: dimineata, dupa-amiaza si seara. Vorbiti initial despre activitati care se petrec in anumite momente ale zilei: „luam micul dejun dimineata” sau „mergem la somn seara”.

Mai departe, puteti intreba copilul cand se intampla anumite activitati din zi – acest lucru il ajuta sa imparta timpul in sectiuni. Puteti de asemenea, sa folositi carti cu povesti cu tematica despre timp.

Trecerea timpului

Pentru ca cel mic sa inteleaga ce inseama trecerea timpului, faceti-va un obicei in a indica durata anumitor activitati de peste zi: de exemplu spalatul pe dinti si micul dejun.

Puteti de asemenea sa cronometrati anumite activitati ale copilului, pentru a-l ajuta sa se conecteze mai mult cu trecerea timpului. De exemplu, anuntati ca veti scoate placinta din cuptor in 30 de minute, ca programul la TV este de 15 minute sau setati o alarma.

Nu sariti la formatul digital, evitand fetele analogice

Suntem inconjurati de ceasuri digitale peste tot – la telefon, calculator, televizor, ceasuri cu alarma etc. Dar, de fapt, este mai usor sa inveti sa citesti ceasul pe un ceas analogic, decat pe unul digital.
Datorita acelor care se misca permanent, ceasurile analogice redau mai bine senzatia de trecere a timpului. Mai mult decat atat, impactul vizual al cadranului faciliteaza intelegerea. Copilul vede sectiunile ceasului si le potriveste, prin numarare la interval de 5 minute.

Daca copilul nu are inca un ceas de mana, oferiti-i un ceas analog, cu personajul sau preferat. El poate vedea acest lucru ca pe o provocare de a citi ceasul.

Iata cum puteti exersa citirea ceasului cu cel mic:

Incepeti prin a delimina pe ceas niste activitati care au loc la o anumita ora. Intrebati copilul: Cum va arata ceasul la ora 1 sau la 1 si 15 minute sau cand este ora de joaca?

Dupa stabilirea acestor elemente de baza, lasati copilul sa va reaminteasca el cand vine ora pentru o anumita activitate.

Este esential ca cel mic sa stie sa numere bine, pentru a putea citi ceasul

Copilul trebuie sa poata numara cu usurinta de la 1 la 60, in ordinea corecta. De aceea, ar trebui sa introduceti exercitii de numarare in activitatile obisnuite de fiecare zi. Aratati-i numerele oriunde sunt vizibile si rugati-l sa le repete.

Dupa ce copilul stie sa numere bine pana la 60, urmatorul pas este sa numare din 5 in 5 – fiecare numar se termina in 5 sau 0. Cand si-a insusit si aceasta abilitate, puteti sa incepeti sa-i aratati cum poate citi ceasul. Acum este cel mai potrivit moment sa-i faceti cadou un ceas pentru copii.

Alegeti un model potrivit din oferta noastra online. Sigur exista o varianta ce il poate convinge pe cel mic sa accepte provocarea de a invata sa citeasca ceasul.

ceas copii urs
Close

Bear

39 lei
ceas albastru copii
Close
ceas silicon copii
Close

Blue Fruits

69 lei
ceas capitan america
Close
ceas cu avioane
Close

Ceas Airplane 3D

69 lei
ceasuri copii
Close
ceas pisica copii
Close

Ceas cat

69 lei
ceasuri copii
Close

Ceas Flori

69 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *